Πως το LinkedIn σε βοηθάει να αναπτύξεις την καριέρα σου

Τα τελευταία χρόνια η χρήση της πλατφόρμας LinkedIn έχει αρχίσει να αυξάνεται εκθετικά και στην χώρα μας. Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες ασχολούνται πλέον ενεργά με το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο. Έτσι λοιπόν εδώ στην Mentory αποφασίσαμε να σας αναφέρουμε κάποια μικρά tips ώστε να μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητες που σας δίνει.

 

1. Τα απλά

Όπως είναι γνωστό το LinkedIn είναι το πιο… επαγγελματικό από τα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συνεπώς ο τρόπος που πρέπει να δραστηριοποιηθεί σε αυτό πρέπει να είναι κάπως πιο «προσεκτικός». Τα πρώτα και πιο βασικά βήματα που πρέπει να κάνουμε είναι να συμπληρώσουμε όσο περισσότερα κομμάτια στο προφίλ μας μπορούμε. Ξεκινάμε με ένα έξυπνο και περιεκτικό summary, μία επαγγελματική φωτογραφία. Στη συνέχεια θα μπούμε στη διαδικασία να «χτίσουμε» το προφίλ με βάση το βιογραφικό μας.

2. Ποστάρουμε

Είναι συχνό φαινόμενο οι χρήστες του LinkedIn να μην δημοσιεύουν περιεχόμενο. Πράγματι, όπως είπαμε, τα πράγματα στην πλατφόρμα είναι πιο αυστηρά που σημαίνει πως καλύτερο είναι αντί για μία χαλαρή φωτογραφία από τις διακοπές μας, να ανεβάσετε κάτι σχετικό με τον κλάδο στον οποίο εργάζεστε ή κάποια έρευνα/ ανάλυση για κάποιον τομέα που σας ενδιαφέρει. Αυτό κάνει το χρήστη εμφανίσιμο και του προσδίδει ένα «κύρος» ως προς το επαγγελματικό του στάτους.

3. Σχόλια / Συμμετοχή

Εντοπίσατε κάτι το οποίο σας ενδιαφέρει; Τότε μην διστάσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο στο ποστ είτε αν είναι το πρώτο είτε εάν συμβάλετε σε μία ήδη ανοιχτή συζήτηση μέσω σχολίων. Εάν οι διαδικτυακές συζητήσεις δεν σας συγκινούν τότε μπορείτε απλά να πατήσετε το κουμπί «μου αρέσει».

4. Απαντήσεις

Είναι πολύ πιθανό κάτι που θα μοιραστείτε με τον «κύκλο» σας στο LinkedIn να προκαλέσει αίσθηση και άλλοι χρήστες να το σχολιάσουν, να σας κάνουν like ή ακόμα και να σας στείλουν κάποιο προσωπικό μήνυμα (chat). Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να τους απαντήσετε καθώς έτσι να φαίνεται πως ενδιαφέρεστε για την διάδραση γύρω από επαγγελματικά ζητήματα.

5. Ομάδες

Είναι πολύ σημαντικό από την στιγμή που θα χτίσετε το προφίλ σας στο LinkedIn να αρχίσετε να γίνεστε μέλη

σε διάφορα γκρουπ τα οποία ποικίλουν ανάλογα με την επαγγελματική σας δραστηριότητα και τα ενδιαφέροντά σας.

6. Γιατί να τα κάνετε όλα αυτά ;

Συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω tips εξασφαλίζετε μία ενεργή παρουσία στο δίκτυο. Αυτό δεν σας εξασφαλίζει την εύρεση εργασίας. Σας εξασφαλίζει όμως μία «φήμη» στον κόσμο του LinkedIn που είτε σας δίνει κύρος, είτε σας δίνει γνώση από άλλους χρήστες σε θέματα που σας αφορούν, είτε αν είστε τυχερός σας δίνει γνωριμίες οι οποίες από ψηφιακές μπορούν να μετατραπούν σε κανονικές με ό,τι αυτό σημαίνει για κάθε επαγγελματία.